12 Haziran 2014 Perşembe

KANDİL SİMİDİ VE HAYIRLI KANDİLLER

Hayırlı Kandiller Kıymetli İzleyenlerim!!!
Berat Kandiliniz Mübarek Olsun!!!
 Şaban ayının onbeşinci gecesi "Berat Gecesi"dir. Borçtan, suç ve cezadan kurtulmak anlamını taşıyan Berat, günahlardan kurtuluş gecesi demektir.
 Bu gece yüce Allah´ın, kendisine yönelip af dileyen müminleri bağışlayarak kurtuluş beratı verdiği bir gecedir. Bu geceyi şuurlu bir halde geçirerek dileklerimizi Allah´a sunmamızı isteyen Sevgili Peygamberimiz şöyle buyuruyor: «Şaban ayının onbeşinci gecesi olduğu zaman, o geceyi ibadetle geçirin, gündüzünü de oruç tutunuz.
Çünkü, Allah Teâlâ, o gece güneş doğuncaya kadar, dünyaya rahmetle tecelli ederek şöyle buyurur:
– Yok mudur bağışlanmak isteyen, bağışlayayım?
– Yok mudur rızık isteyen,rızıklandırayım?
– Yok mudur dert ve musibete yakalanan, şifa vereyim?
– Daha ne gibi dilekleri olan varsa istesinler vereyim.
Beraat Gecesi ibadeti Bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi vardır.
Daha önceki Berat Kandili ile ilgili yazım için buyurun...

Kandil olunca Kandil Simidi yapılır değil mi?
Aslında oğlumun tercihiydi simitler...Bugün okulda piknik yapacakları için herkes bir çeşit pasta götürdü...Kerem özellikle "anne küçük simitlerden yaparmısın "dedi...Tam da kandile denk geldi... 
Genellikle mahlepli-sirkeli simit olarak yaptığım bu güzel lezzeti bu sefer değişik yaptım... Değişik dediğim daha önce yaptıklarımda sade margarin kullanıp,yoğurt eklemezdim,bu sefer zeytin yağı da kullandım ve yoğurt ekledim ...
Tarifimiz şöyle;
Malzemeler:
  • 1 yumurta sarısı içine akı dışına
  • 150 gr yumuşak margarin
  • 1 büyük çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 fincan sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 pkt.kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
     Üzerine:
  • 1 yumurta akı
  • Bol susam
 Yapılışı:
  • Hamur için verilen tüm malzemeleri karıştırın...En son unu yavaş yavaş ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur yapın...
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin...
  • Daha sonra cevizden büyük parçalar kopararak simit şekli verin .
  • Simitlerin her iki yüzünü da  önce yumurta akına sonra da susama batırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 170 drc de pişirin...
*Kıyır kıyır enfes kandil simitlerinizi afiyetle yiyin...
Hayırlı Kandiller!!!

2 yorum:

  1. Hayırlı kandiller :) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. HAYIRLI KANDİLLER CANIM
    DULARDA BULUŞMAK ÜMİDİ İLE..

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!